GRSL1 - SUNT CĂRŢILE DIN SERIA GRSL APROBATE DE MINISTERUL EDUCAŢIEI?

Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia2 iunie 2014

Aceasta este întrebarea unui cititor care a vizitat standul editurii Complement Control la târgul de carte Bookfest 2013 însă, fără discuţie, am mai auzit-o şi anterior, pe la alte evenimente culturale. Vedeţi dumneavoastră, dragi cititori, în mod normal nu este treaba Ministerului Educaţiei să „aprobe” gramatica limbii române; pe de altă parte însă, pe la noi „lucrurile” prin ministere se fac mai mult „după ureche”, la inspiraţie, aşa că este posibil să-i trăsnească cuiva, pe la Ministerul Educaţiei, ideea grozavă de a „aproba” gramatica limbii române!

Acum, orice ar „aproba”, sau nu, Ministerul Educaţiei, nu are cum să afecteze gramatica prezentată în lucrările GRSL. Ca să înţelegeţi acest aspect, încercaţi să vă imaginaţi că Ministerul Educaţiei ar aproba matematica, fizica, chimia, geologia, astronomia, biologia, anatomia, şamd. Nu se poate aşa ceva! Gramatica prezentată în lucrările GRSL este o ştiinţă universală care funcţionează pentru limba română exact la fel cum fucţionează ea în toate celelalte limbi de pe planetă—în mod similar matematicii, fizicii, chimiei, etc.

Gramatica Romana Structurata Logic - SintaxaTotuşi, este drept că în România, precum şi în multe alte ţări, a apărut „o nouă gramatică”—am pus între ghilimele „o nouă gramatică” deoarece, din nou, nu există aşa ceva! Elementele morfologice (substantivul, verbul, adjectivul, adverbul, etc.) şi elementele sintactice (subiectul, predicatul, circumstanţialul, etc.) NU SE SCHIMBĂ ÎN TIMP, indiferent de gramatica „la modă”. Din întâmplare, gramatica promovată de Academia Română la ora actuală (în 2013) în România este de tip „descriptiv”; însă, indiferent de interpretarea gramaticii, ea rămâne numai substantive, verbe, adjective, etc. în morfologie, şi numai subiecte, predicate, circumstanţiale, etc. în sintaxă.

În final, gramatica prezentată în seria noastră GRSL este (numai) o ştiinţă exactă, perfect logică, simplă şi universală, aşa cum a fost ea definită de matematicieni în secolul XVII. Mai departe, orice curent gramatical la modă (indiferent de cine este el promovat, de ministere sau de Academie) azi, şi pentru totdeauna, are şi va avea la bază în mod obligatoriu exact întreaga gramatică tradiţională prezentată în seria noastră GRSL—în mod similar aritmeticii în matematică.

 
Setul de carti Gramatica Romana Structurata Logic
Frunza verde

Setul complet „Gramatica Română Structurată Logic”: teorie plus exerciţii!
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteţi sugestiile dumneavoastră spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagină schimbată la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.