GRSL4 - CÂT TIMP VOR MAI ÎNVĂŢA ELEVII GRAMATICA GREŞITĂ A LIMBII ROMÂNE?

Sintaxa - Caiet de Exercitii
02 ianuarie 2015

Un val de frig cumplit s-a abătut recent peste România, cum nu s-a mai văzut de 50 de ani! Totuşi, televiziunile şi reporterii noştri de presă au fost tot timpul pe drumuri, expuşi intemperiilor, şi ne-au relatat faptele cu lux de amănunte, exact în timpul sărbătorilor de iarnă! Extraordinară dăruire din partea lor, numai că asta nu este totul.

Atunci când apare o revoluţie pe undeva prin lume, imediat trimitem şi noi reporteri să ne relateze faptele „de la faţa locului”. Au fost reporteri morţi, răniţi, alţii au fost chiar şi răpiţi. Totuşi, este clar că nimic nu-i sperie pe reporterii noştri de presă. Ei bine, asta este nimic, în afară de . . . o carte de gramatică!

Gramatica Română Structurată Logic-Morfologia a apărut în librării la 1 noiembrie 2012, însă reporterii noştrii de presă încă nu au descoperit-o. De fapt, nici nu ne aşteptăm s-o descopere prea curând, fiindcă ei fug de carte mai rău ca . . . Reporterii noştri de presă sunt în stare să muncească „pe câmp” pe brânci, de dimineaţă până seara târziu; ei pot să stea în frig, în vânt şi ploaie până la epuizare totală; sunt în stare să-şi jertfească chiar şi viaţa în faţa gloanţelor! Totuşi, ei nu au curajul să intre într-o librărie şi să descopere ultimile noutăţi apărute în gramatica limbii române!

Majoritatea confraţilor noştri sunt în stare de orice numai să nu înveţe carte. Exact ca în „Povestea unui om leneş”, eroii noştri (scriitori, jurnalişti, profesori) mai degrabă şi-ar da viaţa pentru patrie, pentru popor, sau chiar degeaba, decât să înveţe carte, mai ales atunci când cartea în discuţie ameninţă că este una „din aia logică”! Brrr! Atât de dificilă a ajuns cartea (bună, actuală) în ziua de azi, în România. Cum este posibil aşa ceva!

Punctuatia si Stilul pe EcranNimic—din nou, NI-MIC—nu este mai important azi, în România, decât faptul că elevii noştri au învăţat şi continuă să înveţe o gramatică greşită a limbii române. Politica românească nu valorează mai mult decât o ceapă degerată; intemperiile naturale vin şi trec peste noi de mii de ani; „revoluţiile” noastre sunt numai cosmetice, fără nici un fel de bază reală. Ce a mai rămas din averea ţării este şi ea menită să umfle numai anumite buzunare particulare, fiindcă aşa este „obiceiul” în Capitalismul inuman [cine poate oase roade]. În plus, hoţia din România nu o să dispară dacă ne pierdem vremea arătând cu degetul la unul, sau la altul. Sigur, hoţii trebuie demascaţi, şi ei trebuie să plătească, numai că fără să scriem legi noi, corecte dpdv social, hoţia nu poate decât să sporească—în timp ce noi continuăm să discutăm, şi să discutăm, şi iar să . . .

Singurul lucru care ne-a mai rămas cu adevărat pentru noi toţi este numai Limba Română. Acum, noi ne batem joc de ea cât se poate de mult, iar reporterii de presă au devenit, din nefericire, exact „cozile de topor” care ne mai şi insultă (cu englezismele lor permanente, infernale, absurde) după ce au rănit poporul prin indiferenţa lor monumentală faţă de limba română. Ca să trăim mai bine ne trebuie NU-MAI legi, reguli, şi reglementări corecte, bune, sociale; însă, pentru a scrie astfel de legi, trebuie să învăţăm gramatica logică, universală, a limbii române, aşa cum nu am învăţat-o niciodată până acum!
Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
Sigur, televiziunile şi reporterii de presă poartă numai o parte din vină (e drept, cea mai mare); mai sunt însă şi profesorii noştri (plătiţi de noi toţi), şi guvernanţii (plătiţi tot de noi), şi scriitorii, şi chiar . . . tot românul! Uimitor, absolut toată lumea în România se teme de carte mai rău ca de . . . de orice altceva. Daa, numai că, vedeţi dvs., fără carte nu o să iasă nimic bun din toată munca noastră grea, grozavă, importantă; pur şi simplu, nu are cum.

Din nefericire, foarte mulţi concetăţeni români îşi închipuie că—peste ceva timp—vom putea să trăim şi noi în România ca nemţii, sau ca elveţienii, dacă o să culegem multe, foarte multe căpşuni . . . Păi daa, sigur că da.

 
Setul de carti Gramatica Romana Structurata Logic
Frunza verde

Setul complet „Gramatica Română Structurată Logic”: teorie plus exerciţii!
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteţi sugestiile dumneavoastră spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagină schimbată la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.