GRSL8 - PLAGIAT SAU NEŞTIINŢĂ?

Sintaxa - Caiet de Exercitii1 octombrie 2016

[Comentariul editurii Complement Control.]

Oare ce se întâmplă în fapt în România? Avem de-a face în societatea noastră cu „furt intelecual calificat generalizat”, sau este vorba numai despre „prostie intelectuală generalizată la toate nivelurile sociale”?

În primul rând, vă rugam să luaţi notă de faptul că Legea din România nu scuză pe nimeni în baza motivaţiei că „n-am ştiut”. Cetăţenii TREBUIE să respecte legile ţării, indifierent dacă le cunosc sau nu. Mai mult, exact la fel se întâmplă în oricare altă naţiune de pe planetă.

În acest context, faptul că un pretins intelectual din România nu cunoaşte gramatica universală, valabilă pentru toate limbile/limbajele din Univers, nu reprezintă o scuză. Că vor sau nu, cei care se consideră „intelectuali” în România TREBUIE să cunoască şi să utilizeze numai gramatica universală, corectă, a limbii române. Atunci când ei refuză acest lucru, apar derapaje sociale extraordinar de grave, de nerezolvat, aşa cum este şi actualul „război al plagiatelor” din România.


Gramatica Romana Structurata Logic - MorfologiaRemarcaţi că, de când există cultura română modernă, intelectualii români au folosit (şi continuă să folosească) o gramatică „măsluită”, „ticăloşită”, fără sens, greşită însă cu intenţie, pentru a se crea haos şi pentru a se guverna în continuare ţara numai prin minciună, dezinformare, înşelăciune şi furt. Întrucât acum trăim într-o „democraţie liberă” [asta este versiunea lirică, înfrumuseţată, a „capitalismului sălbatic, neînfrânat”], toate relele din lume sunt de necontrolat la momentul actual în România folosind simulacrul de justiţie socială existent. Totuşi, ceea ce se întâmplă în România acum nu este un lucru de excepţie în Civilizaţia Umană. Exact la fel s-a întâmplat în UK, în Franţa, în SUA, în Germania şi . . . peste tot pe unde a răsărit capitalismul.

Morala? Ea nu există, însă v-o predică . . .” [M. Eminescu, „Împărat şi proletar”.]

Cum au rezolvat celelalte naţiuni capitaliste problema corupţiei, a jafului social, şi a crimei organizate la nivel guvernamental? Ei bine, NUMAI PRIN MORALĂ, dragi cetăţeni români—ce-i drept, este vorba aici despre o „morală impusă în mod forţat”!

Astfel, toţi cei care profesează în funcţii guvernamentale sau particulare ce afectează publicul (în SUA, de exemplu) TREBUIE să fie acreditaţi de un organism profesional specializat (cum sunt la noi Asociaţiile Medicilor, Profesorilor, Inginerilor, Avocaţilor etc). Mai departe însă, în momentul în care un profesionist A MINŢIT (numai) în SUA, respectivul cetăţean ÎŞI PIERDE CALIFICAREA PROFESIONALĂ PENTRU TOATĂ VIAŢA!!! El trebuie să-şi reînceapă cariera din nou, de la şurub, însă nu într-un alt domeniu intelectual—pur şi simplu el este dat la o parte din societate, fiind considerat „un om fără morală”. De furat, de înşelat, sau de „greşit” dpdv profesional nici nu se mai pune problema: un astfel de individ ESTE MARCAT PE VIAŢĂ ca fiind o . . . pramatie socială, bună de nimic—pur şi simplu—şi este în permanenţă dat la o parte din societate.

Pedeapsa „pe viaţă”—în realitate, nu pentru 25 de ani—este un instrument comun în America de Nord (în SUA, Canada, Mexic). Astfel, pentru a se domoli masacrul de pe şosele americane, şoferii care se fac vinovaţi de accidente grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, RĂMÂN FĂRĂ CARNETUL DE CONDUCERE PENTRU TOATĂ VIAŢA!

Acum, dată fiind indiferenţa criminală a guvernanţilor actuali în faţa urgiilor ce au loc zi de zi pe şoselele patriei noastre, numai o astfel de măsură radicală ar mai putea micşora „cea mai mare rată a mortalităţii din EU cauzată de accidentele pe şosea.” În plus, amenzile (precum şi asigurarea RAR) ar trebui să crească în mod exponenţial cu fiecare nouă infracţiune, pentru recidivişti.

Punctuatia si Stilul pe Ecran
Atunci când vom implementa şi noi în România astfel de pârghii de control social radicale, absolut necesare pentru îmblânzirea capitalismului aşa-zis „liber şi democratic”, vom intra şi noi în rândul lumii, şi vom fi consideraţi „o naţiune modernă”. Până atunci, România şi românii au să rămână în continuare numai „lumea a treia”.

Acest mecanism de control social de excepţie, complet necunoscut în România la ora actuală (în 2016), reprezintă numai o parte din angrenajul social fundamental, absolut necesar pentru o funcţionare (şi pentru o dezvoltare) socială corectă, cinstită, benefică pentru cetăţenii români. Totuşi, însăşi faptul că românii habar nu au pe ce planetă au trăit şi continuă să trăiescă exemplifică, cât se poate de clar, lipsa unei gramatici universale în cultura română.

Iată că editura Complement Control a publicat seria “Gramatica Română Structurată Logic” în 2012, însă „intelectualii români” încă nu ştiu . . . şi ei nu cunosc—sărăcuţii de ei!

 
Setul de carti Gramatica Romana Structurata Logic
Frunza verde

Setul complet „Gramatica Română Structurată Logic”: teorie plus exerciţii!
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteţi sugestiile dumneavoastră spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagină schimbată la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.