GRSL13 - DEZASTRUL NAŢIONAL NUMIT „BACALAUREAT 2018 LA LIMBA ROMÂNĂ”!

8 iulie 2018
Punctuatia si Stilul pe EcranAm folosit ghilimelele pentru . . . secvenţa „Bacalaureat 2018 la limba română” fiindcă procesul în discuţie nu are ABSOLUT NIMIC în comun cu limba, literatura, şi cultura poporului român. Este cât se poate de clar că subiectele au fost „realizate” de niscaiva suporteri sportivi [sau să fi fost ei oare balerini?], la fel ca şi uluitoarele „cerinţe” situate la un nivel (psiho)logic de „grădiniţă”. Pe de altă parte, merită remarcat şi faptul că floarea cea vestită a intelectualităţii româneşti—câtă frunză şi iarbă, nene!—tace, ocupată fiind cu mult prea multele distracţii (şi sporturi) antrenante, de sezon, aşa că ne merităm soarta.

Nimeni nu mai citeşte în ziua de azi clasicii din secolele 18, 19, 20 deoarece ei nu mai sunt promovaţi la şcoală, la televizor, dar nici în societate, printre oameni. Conceptul numit „cultură”, acum 50 de ani, nu mai are niciun sens real, concret, în ziua de azi. Pe de altă parte, merită evidenţiat şi faptul că, în societatea Capitalistă, subiectul „clasici” se află exact în vârful vârfului, pe lista lor neagră. Ceea ce deranjează cel mai rău este faptul că toţi clasicii (Zola, Hugo, Balzac, Tolstoi sau Alecsandri, Eminescu, Creangă, Coşbuc, Caragiale, Vlahuţă, plus mulţi alţii) au promovat două direcţii social-culturale fundamentale: socialismul şi umanitatea—numai că una fără alta nu are niciun sens.
Gramatica Romana Structurata Logic - Sintaxa


Capitalismul urăşte de moarte socialismul şi, în mod implicit, urăşte la fel şi umanitatea. Ce se întâmplă, în ciuda sclipirii orbitoare a simbolurilor capitaliste actuale (celulare, maşini, servicii de lux, vicii, droguri, averi, jocuri de noroc etc, etc), fiecare dintre aceste minuni obţinute, sau numai râvnite, ne afundă din ce în ce mai mult în mlaştina inumanului, cu totul inconştient. În mod normal, singurul principiu pe care ar trebui să-l urmărim este faptul că suntem OAMENI pe această Planetă, membri responsabili ai Civilizaţiei Umane.
Hai să luăm numai reclama continuă, dezgustătoare şi deşănţată a automobilelor moderne—foaarte mişto! Motoarele lor cu ardere internă trebuiau să dispară de pe suprafaţa Planetei de acum 50 de ani, în favoarea motoarelor electrice plus hidrogen, numai că nu vrea acest lucru Capitalismul. Drept consecinţă, continuăm să otrăvim atmosfera Planetei—şi pe noi înşine—în fiecare secundă, zi după zi, de o jumătate de secol. Noi, oamenii, am putea să luăm o atitudine fermă, clară, chiar de mâine împotriva mizeriilor de „maşini moderne”, numai că, în realitate . . . noi le iubim chiar foarte tare!

Ne minţim că am avea „neapărat nevoie de ele”, şi suntem grozav de încântaţi de cât sunt ele de frumoase, şi de puternice! Mulţi români se urcă vara în maşină, pornesc motorul, apoi dau drumul la aer condiţionat la maximum, ca să se răcorească stând pe loc! Mai rar atâta lipsă de conştiinţă! În unele ţări se dau amenzi ţepene pentru fiecare motor pornit care stă pe loc—aceasta este echivalentul complicităţii la crima de genocid mondial.
Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
Scopul educaţiei şcolare (clasele 1-12) este NU-MAI să modeleze caracterul viitorilor cetăţeni români. Drept consecinţă, şcoala trebuie să promoveze NU-MAI:
     1. cinstea,
     2. morala socială [numită pe vremuri „omenie”],
     3. patriotismul.

Orice altceva—în afară de cinste, morală, patriotism—nu are cum să ne intereseze pe noi, cei care plătim încontinuu cheltuielile din ce în ce mai stufoase cu educaţia. Dacă cineva doreşte să-şi facă copilul un mare sportiv, sau un cântăreţ faimos, să fie sănătos; la nivelul întregii societăţi româneşti avem nevoie—şi plătim din greu pentru asta—numai de oameni cinstiţi, drepţi, patrioţi.
Acum, ce a făcut sau ce a gândit o căzătură pe 9 ianuarie 1937, pe o pârtie anume la munte, nu are absolut nimic de-a face cu cinstea proverbială a românilor, cu morala românească din străbuni, sau cu patriotismul nostru milenar. Aşa numitele „tehnici ale limbajului de comunicare modern”, promovate prin programa şcolară curentă, nu fac nimic altceva decât să-i dea brânci elevului, pur şi simplu, afară din România, în Occident.

După atâta amar de vreme de la abolirea (oficială a) comunismului, noi continuăm să ne batem joc de fiecare leuţ investit anual în „educaţia” copiilor noştri. Orice persoană responsabilă din ţara asta vede şi înţelege că educaţia românească a apucat-o pe căi greşite, însă cei care sunt răspunzători continuă să distrugă generaţii după generaţii de elevi, şi nimeni nu-i trage la răspundere!
Unde sunt intelectualii din România? Cu ce, Doamne fereşte, se ocupă ei acum, în loc să ia o atitudine fermă, fiindcă NI-MIC nu este mai important decât educaţia copiilor noştri? Suntem cu toţii vinovaţi pentru halul în care a decăzut educaţia în România.

„Rezultatele” urmărite (de cineva) au început să apară tot mai des prin societatea românească, începând cu viaţa infernală de zi cu zi, cu fărădelegile şi abuzurile iresponsabile ale funcţionarilor guvernamentali, şi terminând cu politica gen catastrofă după catastrofă, plus un haos absolut. Este clar că totul—inclusiv dezastrul din educaţie—a fost creat în mod artificial de mâna criminală a vânzătorilor de ţară, ajutaţi fiind însă şi de complicitatea tacită (atât de comodă!) a celor care puteau, şi încă mai pot să facă ceva . . .
 
Setul de carti Gramatica Romana Structurata LogicFRUNZA ROSIE

Seria GRSL (Gramatica Româna Structurata Logic)
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.