GRSL14 - REALITATEA CRUNTĂ

12 iulie 2018
 Frunze verzi
Ura socială—stimulată de serviciile paralele antistatale, şi întreţinută apoi cu bani frumoşi de ONG-urile multinaţionale apărute ca ciupercile după ploaie—face ca viaţa noastră să fie numai o luptă, zi după zi, în care se „câştigă” sau se „pierde” ceva. În realitate, dezbinarea noastră fraticidă duce România în derivă, pe apa sâmbetei, în timp ce capitalurile străine privesc rânjind pe deplin satisfăcute.

Acesta este întregul joc politic. În timp ce o ţară întregă se bate şi se scuipă ca la gaura cortului pentru a se menţine haosul social (şi legislativ), sau pentru o schimbare spre mai bine, capitaliştii străini cară prin spate, pe deşelatelea, lemn, petrol, gaze, aur, grâne, oameni calificaţi/necalificaţi (de ambele genuri), organe omeneşti, şi orice are un preţ prin Capitalismul inuman. Totul este de vânzare în Capitalism, inclusiv . . . dezvoltarea noastră socială!
LHFSD-5


Deosebit de interesant este faptul că, începând cu 1990 încoace, tineretul îi apostrofează pe cei mai copţi folosind injurii construite cu apelativul „comunistule!”—şi chestia asta supără rău de tot. Totuşi, prin anii 1950, 1960, chiar şi prin 1970 tineretul format din comuniştii „de tip nou”—băieţi şi fete veniţi direct de la coada vacii, fără prea multă educaţie—îi înjurau de mama focului pe cei mai în vârstă folosind cuvinte grele de tip „chiaburule”, „ciocoiule”, „capitalistule”! Concluzia este că acea parte a tineretului care este lipsită de educaţie a fost, este, şi va fi întotdeauna manipulată în mod preferenţial, fiindcă este foarte uşor de corupt cu ură, cu intoleranţă socială, sau cu îndemnuri la distrugere.

În comunism, salvarea a venit de la acei tineri extraordinari care au învăţat carte cât se poate de serios, iar apoi au construit oraşe, fabrici, şosele, căi ferate, şi chiar calculatoare româneşti—seria faimosă FELIX C256. Doar un exemplu, când se întâlneau grupuri de tineri pe la „ceaiuri”, un subiect favorit de discuţie era uimitorul „cod binar” care promitea să revoluţioneze evoluţia socială. Aşa s-a clădit legendara „educaţie” în România la vremea respectivă, în timp ce şcoala românească era considerată „un model” pe plan mondial, printre primele 5 din întreaga lume!
UCPP


În ziua de azi, majoritatea tineretului se pricepe foarte bine la jocuri pe celular, la turat de motoare, la bere, şi la consumul de droguri. Aaa, mai sunt şi grozav de ciobănoşi, needucaţi, şi foarte violenţi între ei, sau cu alţii. De învăţat—nu se mai poartă, dragă. Chiar mai rău, şcoala românească din ziua de azi este puternic suspectată prin occident că generează pe bandă diplome luate pe pile, pe copiatelea, sau prin plagiarism. Pe ansamblu, noi reuşim să dovedim în occident un grad uluitor de ridicat de . . . înapoiere culturală! Nu ne mai încadrăm nici măcar între primele 1000 de universităţi din lume.

Am ajuns ca în toate domeniile economice, în industrie, în medicină, chiar şi în ştiinţele juridice, să importăm „la greu” cunoştinte de tip reguli, standarde, principii, tehnologii şi metode. Normal, ne chinuim mai apoi singuri câţiva ani buni de zile—pe bani grei—să le adaptăm la „specificul românesc”, însă între timp aiuriţii ăia de occidentalii apar cu alte standarde mai evoluate, mult mai bune, aşa că trebuie iar s-o luăm de la cap—ce naiba nu se mai potolesc odată!

Pe de altă parte, noi ne chinuim să adaptăm fel de fel de standarde şi tehnologii străine la condiţiile din societatea românească, însă la noi nu funcţionează nimic ca lumea—nici măcar calculatoarele. Este cât se poate de clar faptul că ne lipseşte un ingredient social esenţial, fără de care societatea românească nu are cum să funcţioneze normal, indiferent de cât sunt de avansate standardele şi tehnologiile venite direct din occident. Vorbim aici despre STANDARDE MORALE însă, pe la noi, nici măcar nu se ştie despre ce este vorba cu chestia asta, aşa că . . .
IHFSD


Ştiinţa a progresat şi progresează enorm pe plan mondial, însă regresează în mod continuu în România, de la „revoluţie” încoace. La noi programa şcolară „s-a uşurat” sensibil, comparativ cu anii 1970–1980, în timp ce în SUA—de exemplu—s-a introdus programarea în licee, şi se doreşte generalizarea ei ca materie fundamentală, de bază. Acest lucru este perfect normal, fiindcă întreaga activitate social-economică se efectuează azi numai pe, sau prin, computere.

Noi am venit din Canada cu lucrarea „Learn Hardware Firmware and Software Design”, şi am tradus-o în România în „Învaţă Hardware Firmware şi Software Design”, sperând că facem un bine tineretului român—aiurea! În varianta engleză, cartea a fost excepţional de bine apreciată de cititorii americani, cât timp am vândut-o prin Amazon.com. [Chiar şi la 10 ani, de când am renunţat la colaborarea cu Amazon.com, ei continuă să ne ademenească cu fel de fel de oferte şi facilităţi de cooperare.]

În România, acestă lucrare unicat în lumea întreagă [care îi învaţă pe cititori exact bazele în hardware, firmware, şi software, într-o singură publicaţie!] a rămas practic nevândută. Sigur, am dat exemplare de studiu şi pe la domnii profesori de la Institutul Politehnic din Bucureşti, însă nu s-a ostenit nimeni nici măcar să le răsfoiască! Mai mult, am remarcat şi o aversiune extraordinar de puternică—viscerală chiar—împotriva tehnologiilor IT, venită exact de la cei care sunt plătiţi de statul român să descopere tehnologiile IT, şi să la promoveze! Acum, în 2018, reuşim să ne batem joc de viitorul nostru, precum şi de cel al copiilor, copiilor noştri.


La ora actuală TOTUL este numai tehnologie digitală, însă mâine lucrurile au să fie de 1000 de ori mai avansate. Unde o să ajungă România cu această delăsarea culturală în domeniul IT nu este deloc greu de prevăzut. În mod sigur noi—iar apoi copiii noştri—o să culegem munţi de căpşuni prin statele în care domnii învaţă multă, multă carte adevărată . . . În definitiv, şi asta este o realizare importantă, nu-i aşa?
 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.