GRSL16 - NU TOT CE ZBOARĂ E LA FEL DE GUSTOS!

20 iulie, 2018
 Punctuatia si Stilul pe Ecran
Însă problema este că lumea nu crede în aceste vorbe înţelepte, din bătrâni. Uite, la ora actuală se citeşte foarte mult, prin România, numai că 99% dintre cuvintele tipărite în româneşte sunt aiurea, înşelătoare în mod intenţionat, neruşinat de exagerate, ori sunt numai stereotipuri sociale trăsnite. [Un stereotip social—explicat cel mai bine în lucrarea „Punctuaţia şi Stilul pe Ecran”—este ceea ce crede „toată lumea” că ar fi adevărat, numai că realitatea este exat pe dos.] Pe şleau, la noi se citeşte mult şi prost.

Hai să luăm un exemplu concret, real, curent. Posturile de televiziune româneşti vin cu argumente „pe viu”, din ce în ce mai des, desprinse exact din „cea mai mare democraţie din lume”—care este şi „un exemplu pentru noi toţi”. Totuşi, dincolo de ceea ce se afirmă, se scrie, şi se împrăştie via cel mai grozav sistem de propagandă din istoria Civilizaţiei Umane, mai există şi . . . viaţa noastră, aşa cum e ea: simplă, grea, chinuită, neînţeleasă—însă perefect liberă, fraţilor!

GRAMATICA ENGLEZA STRUCTURATA LOGIC
Hai s-o punem altfel: este posibil ca dumneavoastră să trăiţi şi să munciţi mâine în America de Nord. Rutina zilnică începe cu sculatul la 4 dimineaţa—într-o democraţie perfectă—apoi cu 2-3 ore petrecute în trafic spre muncă, tot în mod democratic, după care intraţi pe poarta fabricii/companiei. În acest moment (pe la 7 sau 8 am) s-a terminat cu democraţia: aţi intrat acum în domeniul „monarhismului absolut”, şi trebuie să ridicaţi osanale în mod „voluntar şi sincer”, în public, celor „care vă pun pâinea pe masă”; altfel . . . Naah!

Democraţia reîncepe glorios pe la ora 17-18 cu alte 2-3 ore în trafic, apoi cu maximum 1-2 ore petrecute în pace, acasă, posibil la televizor. Munca în America de Nord este cel puţin de 10 ori mai istovitoare ca în România, aşa că e mare minune să rezistaţi o săptămână de lucru fără să luaţi ceva pilule întăritoare. Munca în sine este şi ea infinit mai dificilă—atenţie: foarte mult din dpdv intelectual!—aşa că trebuie să învăţaţi în permanenţă (mai ales programare, şi utilizarea avansată a computerului) pentru a vă menţine poziţia câştigată.

Sigur, mai există şi cele 2 zile libere, la sfârşit de săptămână, numai că de-abia ajung să vă reveniţi în simţiri. Munca în America de Nord este atât de solicitantă, încât vă sleieşte de viaţă la propriu, zi de zi, şi an după an. Durata „pensiei” pentru cei săraci este de maximum 3-4 ani, după o viaţă de muncă „la greu”, nene.
ENGLEZA-EXERCITII DE MORFOLOGIE


Natural, cei bogaţi îşi permit o viaţă mult mai uşoară, şi mult mai „democratică”! Astfel, din 1990 încoace, toate sondajele sociale arată că prăpastia dintre bogaţi şi săraci se lărgeşte an după an, în ciuda faptului că guvernanţii nord americani s-au dat şi se dau de ceasul morţii să facă legi sociale „mai bune”.

Criza economică din 2008 a izbit numai în oamenii obişnuiţi, cei mai săraci din societate, şi a trebuit ca tot ei s-o şi plătească—chiar şi cu ceea ce nu aveau! În plus, în lupta socială de zi cu zi, un cetăţean nord american mai trebuie să se confrunte cu drogurile, cu crima generalizată în mod complet aleator, şi cu păzitul sănătăţii prin rugăciuni fierbinţi, numai, fiindcă medicamentele şi asistenţa medicală sunt . . . Oleuuu!
LOGICALLY STRUCTURED ENGLISH GRAMMAR - STUDENT'S WORKBOOK


Fără discuţie, America de Nord este un excelent exemplu democratic de urmat, în România, pentru cei care pot să înveţe foarte, foarte mult. Cu cât ai mai multă carte în SUA (pe verificatelea, nu doar pe hârtie), salariul este mai bun, iar eforturile depuse la muncă sunt tot mai lejere—cele mai mari salarii din SUA le iau oameni care nu fac absolut nimic!

Remarcaţi că avem şi noi concetăţeni care lucrează la NASA, prin Guvernul American, sau care au afaceri proprii extraordinare—aspect deosebit de încurajator. Este clar că „se poate”, însă trebuie să aveţi mare grijă: americanii se supără rău de tot când apare câte un şmecher care le poceşte limba—la fel ca în România. Reversul medaliei, ei îi apreciează mult de tot pe fraţii care reuşesc să controleze engleza la perfecţie.

LOGICALLY STRUCTURED ENGLISH GRAMMAR 4Este cât se poate de clar că depinde numai de noi dacă vrem să reuşim, sau nu. Pentru un succes garantat, cu uşi deschise în toate domeniile, editura Complement Control a tipărit seria „Gramatica Engleză Structurată Logic”: o premieră venită exact din America de Nord, în peisajul publicistic românesc. Aveţi astfel ocazia să remarcaţi că cerinţele pentru o engleză americană de calitate vizează simplitatea exprimării, claritatea ei, şi mesajul perfect logic.

Aşa a ajuns Civilizaţia Americană să fie un model democratic cu totul de excepţie, bun de urmat, pentru toate celelalte naţiuni.

 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.