GRSL17 - DESŢELENIREA ROMÂNILOR

24 iulie, 2018
 Gramatica Romana Structurata Logic - MorfologiaSe vede şi se simte că ne pleacă din ţară forţa de muncă—pe alese, bob numărat, cei mai bine calificaţi—însă guvernanţii noştri îşi văd liniiiştiţi de trebuşoarele lor. Pe de altă parte, mai sunt şi fraieri care se întorc „de afară”, sperând că pot să facă ceva bun prin România [aşa cum este chiar editura Complement Control]. Nuu, nu merge aşa, bibicule! De la „revoluţie” încoace, TO-TUL se face în România numai cu pile, şpagă, sau relaţii. Cine nu mişcă din urechi . . . „Du-te dom’le, şi lasă-ne-n pace, că ştim noi mai bine ce trebuie să facem—ce naiba!”

Din cauza corupţiei, România a devenit o ţară . . . ciudată, cu totul ruptă de realitate (2018), şi de context (Europa). Dacă priveşti în jur, la calitatea lucrărilor „executate” prin contracte guvernamentale sau administrative, poţi să bagi mâna-n foc că te afli într-o ţară din centrul Africii unde nu se ştie ce e alea „stan-darte”. Pe străzile desfundate şi nemarcate ale Bucureştiului se circulă ca-n India—cine/care se bagă în faţă mai întâi—şi nu există caralii de la circulaţie, în tot oraşul, nici să-i cauţi cu lumânarea. Natural, parte integrată fiind în mafia guvernamentală aflată pe felie, sticleţii sunt cu toţii oameni de afaceri, aşa că trebuie să aibe grijă „şi ei” de un buticuţ două acolo, de o tarăbioară prin piaţă, şi/sau de un restaurant micuţ, discret, dichisit.

Gramatica Romana Structurata Logic - SintaxaSigur, mai apare din când în când câte o maşină de poliţie pe stradă, numai că flăcăii îşi văd de afacerile personale. Nimeni nu se deranjează să iasă de la aerul condiţionat vara, sau de la căldurică iarna, ca s-o facă pe răcanul în mijlocul drumului. Nu, dom’le, ăştia sunt oameni subţiri: nu văd, nu aud, nu-i interesează. Prin anii ’80, dacă schimbai banda fără să semnalizezi, era mare minune dacă nu primeai acasă o vedere cu maşina „în fapt”, plus amenda. Azi—40 de ani mai târziu, în plină revoluţie digitală—se circulă „la grămadă”, şi nimeni nu vede nimic!

Străinii se îngrozesc de spectacolul halucinant de pe şoselele noastre, iar românii sunt sortiţi să piardă zilnic ore din viaţa lor scurtă, preţioasă, aşteptând să treacă de semafoare. România este o ţară fără poliţie! Îi plătim şi-i îmbrăcăm pe unii ca s-o facă pe poliţiştii, le mai dăm şi pensii serioase, numai că ei o ţin tot cu potlogăriile personale; nu fac poliţie. Măcelul este la liber pe străzi, la metrou, pe autostrăzi!

Morfologia - Caiet de Exercitii


Viaţa în România seamănă leit cu Infernul lui Dante, diferenţa fiind faptul că focul, furcile, şi smoala sunt înlocuite cu lăcomia, prostia, indolenţa şi răutatea funcţionarilor publici—care se comportă exact la fel ca necuratul. În ceea ce priveşte cultura, am reuşit să ne reintegrăm în perioada premergătoare Renaşterii, cu vrăji şi farmece, şi cu tot felul de miracole de tip „cum să faci o avere colosală în 24 de ore”, sau „învăţaţi limba engleză în două zile jumate.” Din nefericire, nivelul intelectual mediu în România este atât de scăzut, încât şi tinerii şi adulţii şi bătrânii au ajuns să creadă că totul se poate rezolva . . . cu rugăciuni!

Sintaxa - Caiet de Exercitii


Rugăciunile sunt foarte bune însă . . . Uite, hai să zicem că ne rugăm acum la Creator să ne dea sănătate şi viaţă lungă—nouă mai întâi, apoi şi la toată lumea. Creatorul aude rugăciunea, se-ncruceşte, după care zice, „Măi oameni buni, eu v-am dat minte în cap, cel mai preţios lucru din tot Universul: folosiţi-o, şi o să aveţi de toate, inclusiv sănătate şi o viaţă mai lungă.” Câţiva înţeleg şi ascultă de cuvântul Creatorului; alţii însă nu aud şi nu înţeleg nimic, aşa că o ţin tot într-o rugăciune, până la sfârşit, timp în care lucrurile se degradează în permanenţă, în jurul lor.

Punctuatia si Stilul pe Ecran


Dacă îţi aşterni din timp, ca lumea, poţi să dormi liniştit, pe o singură ureche, toată noaptea,” se spune pe la ţară, printre bătrâni. Reversul pildei este că, dacă programa şcolară este demenţială, atunci în mod sigur nu ne putem aştepta la nimic bun de la noile generaţii de absolvenţi—exact aşa cum se întâmplă în România, de aproape trei decenii.

Nu trebuie să vă fie teamă de logică, dragi concetăţeni români, fiindcă ea izvorăşte din darul minunat al Creatorului. Folosiţi-o şi, încet încet, lucrurile au să revină la normal. Primul pas pentru a o termina cu toată „ţelinirea” şi „desţelenirea”, pasul necesar şi corect, este colecţia „Gramatica Română Structurată Logic”—încercaţi, şi n-o să va pară rău!
 

 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.