GRSL20 - CETAŢENI, SALVAŢI ARTICOLUL ROMÂNESC!

5 august, 2018
 Punctuatia si Stilul pe Ecran
În sfârşit săptămâna asta s-a mai îndreptat vremea după aproape două luni de umezeală, aşa că românaşii noştri au dat năvală la ... joacă, distracţii, ghiduşii! Ca să-i faci, este vacanţa mare. Cu mic cu mare, tineri şi bărâni, s-au suit pe trotinete, triciclete, rotiţe, biciclete, şi zburdă acum împrejur fericiţi de ţi-e mai mare dragul. Dragi, români, lăsaţi puţin zbenguiala pentru câteva momente numai, şi luaţi aminte la demenţialitatea masacrului cultural român săvârşit „de la centru”, în mod dictatorial, însă cu aprobarea dumneavoastră democratică, tacită.

Lanţul fărădelegilor strigătoare la cer—prezentat secvenţial în paginile editurii noastre—săvârşit de „colectivul celor şase autori” a ajuns la articol, în monstruozitatea iresponsabilă ce se vinde cu titlul „Gramatica de bază a limbii române” [abreviată Gblr] ISBN 978 606 70413 853, publicată în 2016 de Academia Română. Ei bine, fraţi şi surori de suferinţă, aflaţi că jumătate dintre articolele româneşti au fost amputate, pentru a fi apoi în mod ruşinos deghizate şi expuse ca „pronume semi-independente”! Orice intelectual de bună credinţă din România—sigur, dintre cei care au mai supravieţiut—aproape că leşină sau îi vine rău când aude de titulatura agramată „pronume semi-independente”. Ce mizerie de bâlci mai este şi porcăria asta? În gramatică nu există NI-MIC care poate fi caracterizat ca „semi”, „pe jumate”, sau „alba-neagra”. Exhibiţionismul cu „cioara vopsită” nu are ce căuta în CULTURA POPORULUI ROMÂN!

Atunci când cineva afirmă că „există 50% şanse de adevăr”—echivalentul semantic al prefixului „semi”—realitatea este exact nulă. O astfel de declaraţie poate fi şi adevărată, şi neadevărată, aşa că rezultatul este, declaraţia în sine nu are nicio valoare. Din nefericire, trucurile astea semantice din care a fost construită gramatica actuală predată elevilor la şcoală nu fac nimic altceva decât să instige la minciună, lene, fals, înşelătorie, copiat. Noi distrugem cu bună credinţă caracterul corect, drept şi cinstit al copiilor noştri, le tăiem aripiorele logicii, şi le deformăm dezvoltarea psihologică justă, armonioasă. Intenţia este ca şi ei să devină, mai târziu, uneltele fără niciun strop de conştiinţă patriotică ce continuă să vândă România, zi după zi, la mezat.

Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
La ora actuală, singura referinţă corectă referitoare la articol este lucrarea „Gramatica Română Structurată Logic–Morfologia” [abreviată GRSL-M] ISBN 978 606 92185 94 publicată în 2012 de editura Complement Control. Pe concret, articolul posesiv-genitival (al”, „a”, „ai”, „ale) a fost desfiinţat, în Gblr (pag. 126), în favoarea unei inepţii lingvistice numită, „pronumele semiindependent al[!]”. Vedeţi dumneavoastră, întreg eşafodajul capitalist se bazează pe definirea relaţiilor de proprietate (al/a/ai/ale + cuiva). Drept consecinţă, dacă se sparge structura monolitică genitivală („al meu”), pentru a se „analiza” în mod separat, mai întâi „al”, după care şi „meu”, în baza unor criterii pseudo-gramaticale absurde, inventate, nefuncţionale, atunci haosul creat permite „re-polarizarea” în mod diferit şi preferenţial a relaţiei de proprietate—cum s-a şi întâmplat, de altfel, cu jaful naţional colosal numit „despăgubirile ANRP”.

Tot în Gblr (pag. 126) se defineşte, „Al[!] este un pronume nepersonal de tip special, cu caracteristici sintactice, semantice, şi morfologice proprii.” Complet greşit. În limba română nu există—şi nu are cum să existe—pronume „nepersonale”. Mai mult, formele „al”, „a”, „ai”, „ale” se acordă în număr (singular şi plural) şi în gen (masculin sau feminin), aşa că genul „nepersonal” nu poate fi exprimat—încă nu s-au inventat astfel de forme. Remarcaţi că pronumele definesc categoria gramaticală a persoanei, în morfologie; sigur, există şi „o exprimare impersonală”, numai că ea se realizează în mod analitic (eventual reflexiv) în limba română. Cât despre calitatea pronominală „de tip special”, care rămâne fără nici un fel de argumente gramaticale logice, aşa ceva are menirea numai să-i aiurească şi să-i prostească pe micuţii inocenţi care se străduie s-o înţeleagă: PE ELEVI!

Gramatica Romana Structurata Logic - Sintaxa
În ceea ce priveşte articolul demonstrativ-adjectival („cel”, „cea”, „cei”, „cele”, plus formele populare „ăl”, „a”, „ăi”, „ăle”), el este „raportat” în mod cazon ca fiind „demonstrativul independent cel[!]” în Gblr (pag. 138) însă fără a mai fi „definit”. Uluitor, de data asta sunt prevăzute „metode” de indentificare. În pagina 139 se spune „Când constituentul din dreapta lui cel[!] nu poate funcţiona fără cel[!], atunci cel[!] are valoare pronominală şi proiectează un grup nominal complex, cu centru pronume.” După câteva exemple interpretate fundamental greşit se mai adaugă, „Suprimarea lui cel[!] conduce la agramatizarea tuturor acestor structuri, fapt care confirmă că demonstrativul cel[!] este centrul sintactic al grupului nominal.” Astfel de explicaţii „gramaticale” demenţiale sunt imposibil de comentat datorită faptului că nu există nici un fel de logică la care, o minte sănătoasă, se poate raporta cât de cât.

Lucrarea Gblr este un monument închinat prostiei, realizat dintr-o bâlbâială fără sens de clişee ilogice, închipuite. Nenorocirea adusă de grupul celor şase autori iresponsabili în educaţia poporului, mai ales printre elevi, este cea mai grea năpastă din toată istoria noastră milenară, mult mai cruntă chiar şi decât subjugarea fanariotă. Pe de altă parte, acesta este cuvântul normat, venit „de la centru” şi protejat prin Hotărâri de Guvern, aşa că este cât se poate de clar că respectivii autori au acţionat la ordin. Indiferent însă, dat fiind caracterul vădit anticultural şi antisocial al publicaţiei în discuţie, este limpede ca lumina zilei faptul că autorii sunt şi unelte plătite de ceva interese străine, duşmane României—natural, excluzând posibilitatea prostiei împinsă până la grotesc.

Ce să-i facem, teroarea actuală a vânzătorilor de ţară care ne conduc prin haos, corupţie, dezordine este greu sau chiar imposibil de combătut, deoarece ei manevrează toate frâiele puterii. Mai lăsaţi distracţiile, plăcerile, şi nebuniile, dragi confraţi români, fiindcă noi şi copiii noştri am ajuns deja să-i slugărim pe veneticii străini împroprietăriţi prin România. Ăştia vin, iau şi pleacă, iar noi rămânem să suportăm toată mizeria ... Acum, cu gramatica oficială mutilată, încâlcită şi ticăloşită într-un hal fără de hal, copiii noştri au rămas fără şanse, fără speranţe, şi fără un viitor românesc.
 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.