GRSL24 - CĂLĂTORII PRIN . . . REALITATE

24 august, 2018
Frunze verzi
Fără discuţie, primul lucru pe care-l fac românii atunci când pun mâna pe ceva bani este, ei pleacă în călătorie. Concetăţenii noştri îndrăgesc plimbatul şi văzutul mai mult ca orice altceva pe lume, aşa că se impune întrebarea, „De ce? Ce-i mână pe oameni ăia să frământe fără întrerupere îndepărtatele zări?” Ei bine, dincolo de instinctul iubirii, cel mai puternic instinct uman este cel al . . . CUNOAŞTERII! Acum, în mod cu totul natural, mai toată lumea alege calea uşoară a cunoaşterii, care este „căscatul gurii” însă, din nefericire, ei nu reuşesc să-şi astâmpere setea pârjolitoare de panaramă anticipată—considerând banii şi eforturile investite. Pe de altă parte, cu totul excepţional, există şi indivizi care ştiu că REALITATEA poate fi descoperită numai cu . . . „ochii minţii”.

Un moto mai vechi al şantierului nostru „Corollary Theorems” era „Realitatea nu este niciodată ceea ce pare a fi.” Uluitor, am discutat cu persoane de prin toate naţiunile planetei, din cele mai diverse pături sociale, şi absolut toţi au fost de acord cu motoul respectiv. Sigur, numai că problema care se pune este, „Cât poate fi realitatea noastră curentă de diferită, comparativ cu ceea ce vedem?” Ei bine, iubiţi fraţi şi surori întru pătimire, realitatea poate fi diferită, complet diferită, în opoziţie chiar cu aparenţa, sau . . . diferită în moduri care sfidează orice imaginaţie, indiferent de cât ar putea fi imaginaţia în discuţie de sălbatică!
 
Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
Hai s-o tăiem normal acum: pentru ce ne trebuie nouă să descoperim păcătoasa asta de REALITATE care poate fi atât de sucită, comparativ cu „ceea ce vede toată lumea”? Ei bine, totul se rezumă la răspunsul la câteva întrebări deosebite, cum sunt următoarele.

– Ce trebuie făcut pentru a ne „realiza” în viaţă?
– Este răul mai puternic decât binele?
– Există viaţă după moarte?
– Cum putem descoperi fericirea?
– Cum facem să diferenţiem adevărul de minciună?

Cu 1000 de ani în urmă, cea mai grozavă realizare din viaţa unui om era să înveţe să citescă şi să scrie. În ziua de azi, însă, atât cititul cât şi scrisul nu mai sunt o problemă fiindcă există ciclul şcolar primar obligatoriu. Da, numai că procesul de comunicaţie socială a devenit înspăimântator de dificil datorită dezvoltării explozive a Civilizaţiei Umane. Cum să mai înţelegi, în ziua de azi, la ce se referă expresia „la coci, prima lovitură se face din solda’-drept”? Cuvântul „coci” nu se găseşte în DEX! Sau hai să luăm „întreruperea în hardware a procesărilor multiple” «hardware multitasking interrupts». Ce-i aia? Ce face? O să curgă mult sânge?


Nu se mai poate trăi (ca lumea, omeneşte), în ziua de azi, fără interpretări gramaticale corecte. De exemplu, noi citim afirmaţia, „Vasile munceşte foarte mult.” Planul (dublu al) interpretării gramaticale ne spune că avem, în morfologie, un substantiv, un verb (la diateza activă), plus un adverb la superlativ; dpdv sintactic, afirmaţia este o propoziţie sintactică completă ce conţine subiectul şi predicatul (verbal, cu înţeles deplin), plus un circumstanţial de mod. Semantic, însă, afirmaţia în sine este falsă (e o minciună), deoarece Vasile nu face absolut nimic la serviciu; pur şi simplu, individul primeşte bani cu carul pentru că stă degeaba, pentru a face prezenţa—şi sunt foarte mulţi ca el prin România.

Norma gramaticală oficială a României este „descrisă”—farte vag, în mod confuz, ilogic, fantezist—în lucrarea (antisocială şi antinaţională) intitulată „Gramatica de bază a limbii române” [Gblr], ISBN 978 606 81626 83, publicată în 2010 de Academia Română. Drept consecinţă, la noi legile justiţiei sunt fărădelegi, „faptele” sunt toate interpretabile, regulile sunt făcute numai pentru a fi încălcate, iar viaţa noastră minunată şi scurtă ne-o petrecem într-un iad. Culmea însă este faptul că toată lumea se plânge că „ceva nu merge ca lumea”, însă nimeni nu pare că este interesat să analizeze, să înţeleagă, şi să ia atitudine împotriva răului începând de la sursă: de la norma gramaticală.

În seria de articole GRSLx (sigur, în unele dintre ele, nu chiar în toate) ne-am propus să analizăm, capitol cu capitol, neadevărurile gramaticale înşirate prin Gblr. Încercăm astfel să trezim puţin conştiinţa românilor pentru dreptate, corectitudine, cinste şi justiţie socială. Holbatul (la fel de fel de chestii) şi minunatul (despre cât pot fi chestiile alea de grozave) sunt amândouă extraordinar de plăcute în ziua de azi—există poze, filme video, TV, Internet—însă mult mai important este să înţelegeţi ADEVĂRUL DESPRE ÎNSĂŞI EXISTENŢA DUMNEAVOASTRĂ! Noi avem tot ceea ce vă trebuie, ca să deschideţi ochii minţii, aşa că „restul” depinde numai de . . . Sigur, nu este nicio grabă; dumneavoastră aveţi la dispoziţie tot timpul din Univers!
 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.