GRSL32 - CUM SE FACE EDUCAŢIA ELEVILOR NOŞTRI?

26 septembrie, 2018
Frunza verde
Toţi românii sunt de acord că lucrurile nu merg de loc înspre bine, în ţara noastră—iar acesta reprezintă un excelent punct de plecare comun, agreat de toată lumea. Buun! Mai departe apare, în mod automat, întrebarea, „Din ce cauză merge totul anapoda pe la noi?” Ca să fim realişti, răspunsul susţinut de 90% dintre români este, „Din cauza educaţiei.” Restul de 10% au opinii împărţite, referitoare la Dumnezeu, Klaus, Dragnea, jandarmii, lipsa banilor, plus multe alte „zvonuri” d-astea.

Vedeţi dumneavoastră, stimaţi concetăţeni, se poate ajunge, totuşi, la un consens în România. Hai să mergem mai departe—„Unde se greşeşte în educaţie?” Pentru a răspunde corect, la acestă nouă întrebare, trebuie să facem o comparaţie cu anul 1975, când şcoala românească era considerată între primele 5 din lumea largă (=Comunism+Capitalism). În plus, o să vă prezentăm şi câteva aspecte interesante din educaţia pedagogică care se practică în America de Nord (mai precis, în Canada). Trei obiective pedagogice merită evidenţiate, iar apoi analizate pentru o posibilă (re-)implementare în ziua de azi, în România.
Frunze verzi
Cel mai important aspect, la şcoală se învăţa, pe vremuri, DIS-CI-PLI-NA. Toţi elevii purtau uniformă, matricolă, şapcă, cravată, bentiţă, etc. A fost (şi încă ar mai putea fi) un lucru minunat să învăţăm din nou într-un cadru educaţional în care toţi elevii sunt trataţi de profesori la fel: ca elevi, şi atât. Spre deosebire, în ziua de azi există elevi săraci, şi elevi bogaţi; natural, elevii bogaţi nu învaţă mai nimic, însă iau notele cele mai mari [există şi excepţii]. Totuşi, averea părinţilor, ca un element nou introdus în sistemul educaţional românesc, nu duce decât la degradare, corupţie, nepotism, copiat . . . şi tot aşa.

În Canada, disciplina în sistemul educaţional este o condiţie absolută: cine nu se conformează regulilor este imediat dat afară din sistemul educaţional, fără posibilitate de a mai reveni vreodată. Totul pleacă de la profesor, care are un statut social aparte în societate. Astfel, semnătura profesorului are exact eceeaşi valoare în faţa legii ca cea a unui notar (şi ca semnătura unui doctor, sau a unui inginer profesionist). În cazul în care un profesor a minţit, a înşelat, sau a favorizat un elev, el a terminat-o cu educaţia; respectivul profesor va găsi de muncă numai la şurub, sau pe câmp.

Un exemplu de aplicare a disciplinei educaţionale este cursul de programare în Java, susţinut de autor în Vancouver, British Columbia, în vara lui 2000. A fost o adevărată bătălie pentru înscrierea la acest curs deosebit de important. Când a început, erau 2 studenţi la un computer într-o clasă de 36 de computere. Cursul consta în 2 teme de casă, plus o aplicaţie finală la care se adăuga şi un examen scris, „de sinteză”. Nici vorbă să se copieze la examen; studentul prins că a copiat o termină cu educaţia, în mod automat, pentru toată viaţa.

Partea interesantă a fost la examenul de final. Eu am spus, „Mă scuzaţi, domnule profesor, dar sala de clasă este atât de goală că te ia cu fiori.” Răspunsul a fost, „Gino, voi patru sunteţi o promoţie foarte bună de studenţi; la cursul anterior au ajuns numai doi studenţi la examenul de final.

Acesta este un exemplu cât se poate de clar de educaţie fermă, dar şi de disciplină pedagogică: studentul care ştie trece; cei care nu învaţă nu au ce căuta în sistem. Copiatul şi/sau favoritismele NU EXISTĂ în sistemul pedagogic nord american.

Gramatica Romana Structurata Logic - Sintaxa
Următorul factor major ce distruge educaţia copiilor, în ciuda tuturor eforturilor noastre sociale, îl reprezintă . . . manualele prost concepute—cu intenţie, din păcate. Ce se întâmplă, românii sunt de acord că lucrurile nu merg bine la noi, numai că 10% dintre ei preferă exact acestă stare de înapoiere şi haos social. „Dezbină şi stăpâneşte” se spunea în antichitate, şi iată că lucrurile „merg” la fel chiar şi acum, în 2018. Mai mult, pentru ca „afacerile” să meargă la fel de bine şi mâine, TREBUIE ca noile generaţii de elevi să se transforme—tot aşa—în imbecili, drogaţi, corupţi etc. [Din nou, nu toţi.]

Manualele greşit concepute în mod intenţionat sunt cel mai distrugător factor ce acţionează, fără restricţii, în subminarea eforturilor sociale pentru o educaţie mai bună. Noi nu avem cum să înşirăm, aici, toate mizeriile la care sunt expuşi copiii patriei la ora actuală, aşa că în seria de articole GRSLx ne-am axat numai înspre demascarea normei gramaticale române. Din capul locului, toată lumea ar trebui să cunoască faptul că, începând cu Renaşterea din Evul Mediu, o educaţie de calitate s-a construit (şi se poate construi) pornind NUMAI de la gramatică. În cealaltă parte, elevii care nu învaţă gramatica tradiţională simplă, corectă şi perfect funcţională, NU AU CUM SĂ ÎNŢELEAGĂ, MAI TÂRZIU, ŞTIINŢA—la modul cât se poate de general.
Punctuatia si Stilul pe Ecran
Editura Complement Control vorbeşte, explică şi scrie, de aproape zece de ani de zile despre problemele EXTRAORDINAR DE GRAVE DIN GRAMATICĂ, dar NIMENI nu se sesizează. Pur şi simplu, se pare că România s-a pustiit de intelectuali (adevăraţi), fiindcă NIMIC nu este mai important decât MODUL ÎN CARE ÎNŢELEGEM ŞTIINŢA—şi realitatea. Nu interesează pe nimeni faptul că NU MAI PUTEM SĂ NE ÎNŢELEGEM UNII CU ALŢII! Şi mai visăm la dezvoltare, la armonie, la iubire frăţească . . . patriotism! Hai, dom’le, ce naiba . . .

Ultimul factor ce erodează deosebit de puternic educaţia copiilor noştri se referă la morala socială. Doar un exemplu, sunt cheltuite anual sute de milioane de Euro pentru „spectacole de muzică” [vulgară, violentă, instigatoare], unde tineretul învaţă să tragă din chiştoace de joint-uri, să ia pilule naşpa pentru mai mult hai, sau s-o bage de-a dreptul pe cocaină şi heroină, nene, fiindcă TOATE sunt distribuite gratis (sau aproape gratis)! Nu trece lună fără să apară astfel de „spectacole de muzică manelistă” subvenţionate de companiile multinaţionale—sau plătite chiar din bani publici—în care se aruncă cu droguri la greu, pentru toată lumea. Educaţia elevilor, spuneţi dumneavoastră? Dumnezeule mare!

Morala socială denaturată apare şi în programele TV româneşti: cu „spectacole de muzică”, cu distracţii de idile sterile şi vulgare, cu jocuri de noroc, plus prin filme cu hoţii, crime, şi bătăi la nesfârşit. N-o să vedeţi pe ecran niciun exemplu de creaţie românească de ştiinţă, de carte ştiinţifică, de invenţii, de realizări tehnice româneşti deosebite. Nici măcar UMANITATEA nu mai este la modă acum prin filme, piese de teatru, sau cărţi, deoarece contravine principiului fundamental în „democraţie”: TOTUL se cumpără cu BANI!

Din nefericire, etica socială curentă alterează—în mod dezastruos chiar—şi mentalitatea educatorilor. Astfel, solicitarea de bani pentru a se trece examenele se face acum la vedere, în faţa clasei, fără ruşine şi fără nicio teamă de legi—he, heii, în România avem protocoale securisto-procuriste care se suprapun legilor! Toată lumea ştie că securiatea îi controlează, de decenii, pe toţi cei care ajung să predea elevilor, tocmai pentru a se putea implementa „programul” securist secret român: haos, corupţie, îndobitocire. Asfel, nu mai miră pe nimeni că din ce în ce mai mulţi profesori universitari întind mâna la bani fără absolut nicio ezitare: ei sunt „acoperiţi” de SRI!

Nu-i nimic; dacă nu mai există intelectuali prin România noi, editura Complement Control, o să ne îndreptăm atenţia, şi toate eforturile, înspre Lumea Civilizată. Mai devreme sau mai târziu, cineva o să se trezească din amorţelala dulce şi îmbietoare a plăcerilor „democratice”, din aburul de haşiş al minciunilor propagandiste, apoi o să se scuture de frica viscerală înnebunitoare a „lipsei banilor”, şi o să vadă . . . REALITATEA!
 
 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.