GRSL34 - INVENTAR PARTEA I GBLR

6 octombrie, 2018
Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
Norma gramaticală oficială are la bază aşa numita „gramatică descriptivă”—fundamental greşită, însă intens cultivată de lingvişti de aproximativ o jumătate de secol—care este prezentată în lucrarea „Gramatica de bază a limbii române” [Gblr] ISBN 978 606 70413 85 re-publicată de Academia Română în 2016. Acum, editura Complement Control consideră că are o datorie patriotică cetăţenească să avertizeze publicul, precum şi autorităţile guvernamentale RES-PON-SA-BI-LE, despre noul dezastru cultural ce ameninţă viaţa şi activitatea socială românească, ca urmare a introducerii gramaticii descriptive în educaţia elevilor.

În seria de articole GRSLx, noi am ilustrat—cât se poate de sumar—greşelile majore, fundamentale, existente în fiecare capitol din Gblr, Partea I. Din nefericire, s-au adunat cam prea multe articole, aşa că ele trebuie re-structurate din nou, într-o ordine inteligibilă cât de cât, pentru a putea fi urmărite de cititori în mod secvenţial. Pentru început, referinţa pentru fiecare articol este dată de capitolul vizat din Gblr—din nou, a fost analizată, până acum, numai Partea I din Gblr.


1. Introducere: GRSL18 – Struţocămila de la centru; GRLS24 – Călătorii prin . . . realitate; GRSL32 – Cum se face educaţia elevilor noştri?
2. Substantivul şi grupul nominal: GRSL19 – Principiul „sărutului” în cazul substantivului
3. Articolul: GRSL20 – Cetăţeni, salvaţi articolul românesc! GRSL21 – Încotro limba română?
4. Pronumele şi grupul nominal cu centru pronume: GRSL26 – În România merge şi fără subpoena
5. Numeralul şi grupul nominal cu centru numeral: GRSL28 – Amatorismul politicienilor . . .
6. Adjectivul şi grupul adjectival: GRSL23 – Adjective, epitete, invective, injurii
7. Verbul şi grupul verbal: GRSL29 – Verbul în viziunea Gblr
8. Adverbul şi grupul adverbial: GRSL30 – Referitor la adverbe
9. Interjecţia şi grupul interjecţional (+) Conectori sintactici şi tipuri de relaţii: GRSL31 – Elemente morfologice independente conform cu Gblr


 În plus, mai apar şi câteva subiecte derivate, destul de interesante:

10. Comentarii la sfârşitul părţii I Gblr: GRSL33 – Gramatica descriptivă explicată ... logic!
11. Comentarii despre stilul poetic la modă (studiaţi „Punctuaţia şi Stilul pe Ecran” de O G POPA): GRSL12 – Năravul poeţilor cacofoni
12. Comentarii referitoare la programa şcolară curentă: GRSL13 – Dezastrul naţional numit „Bacalaureat 2018 la limba română”
13. Comentarii referitoare la utilizarea tehnologiilor IT: GRSL14 – Realitatea cruntă
14. Comentarii referitoare la literatura SF: GRSL15 – Despre calitate
15. Comentarii referitoare la studiul limbii engleze: GRSL16 – Nu tot ce zboară este la fel de gustos
16. Comentarii referitoare la seria „Gramatica Română Structurată Logic”: GRSL17 – Desţelenirea românilor

Punctuatia si Stilul pe Ecran
Exceptând greşelile fără număr, gramatica descriptivă nu aduce absolut nimic nou dpdv logic, funcţional; ea este numai o interpretare diferită a gramaticii tradiţionale. Pe de altă parte, merită remarcat şi faptul că gramatica descriptivă (norma oficială în România) nu finalizează analiza gramaticală, tocmai pentru ca haosul, confuzia, incertitudinea să fie cât mai ample posibil—„dezbină, şi stăpâneşte.”

Noi considerăm că toţi românii trebuie să ia o atitudine fermă împotriva înstrăinării, cu intenţie, a elevilor români, via programa şcolară iresponsabilă. Nu putem, pur şi simplu, să întoarcem spatele fondatorilor culturii române moderne (Alecsandri, Eminescu, Caragiale, Creangă, Coşbuc, Vlahuţa ş.a.), pentru a face pe plac unor interese străine, obscure, duşmane. România este o ţară mică aflată la răscrucea conflictelor dintre marile naţiuni, aşa că trebuie să luptăm cu toţii, din răsputeri, pentru a ne menţine integritatea teritorială, identitatea culturală, şi evoluţia istorică: TOTUL, DRAGI CETĂŢENI, PLEACĂ DE LA AUTO–CONTROLUL ÎNŢELESULUI!
 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.