Generate fiind de Revoluţia IT, impactul psihologic din spatele cursurilor interactive este multiplu şi diferenţiat, funcţie de nivelele educaţionale vizate. Se disting astfel:
1. Pentru nivelul educaţional preşcolar, plus clasele 1-4, cursul interactiv trebuie să acţioneze cât mai mult aspupra laturii afective (via culori diverse, plus multe animaţii). Intenţia este să se stimuleze interesul elevilor pentru materia predată şi, în acelaşi timp, să se trezească şi dorinţa de a se învăţa mai mult.
2. Pentru clasele 5-12, cel mai important aspect este ca elevul să înţeleagă materia prezentată. În ceea ce priveşte latura afectivă, cursul interactiv trebuie să prezinte o interfaţă ceva mai „serioasă”, cât se poate de tehnică. Nici aici nu lipsesc culorile şi animaţiile, numai că se doreşte mai multă emfază pe latură tehnic-creativă.
3. Pentru nivelul universitar, cursul interactiv trebuie să funcţioneze numai ca un instrument IT folositor şi ajutător în prezentarea temei cursului. De exemplu, este suficient să se introducă datele problemei, apoi calculul (complex) apare în mod automat, secvenţă cu secvenţă, după o simplă apăsare pe dispozitivul mouse. Toate culorile şi animaţiile utilizate trebuie să fie preponderent funcţionale. Menirea cursului interactiv la nivel de universitate este numai de a se facilita prezentarea cursurilor (foarte) complexe.
|

OFERTA NOASTRĂ
Faza I - Evaluarea
- SC Complement Control SRL va evalua mediul IT fezabil existent, sau optim necesar,
- va analiza cerinţele pentru automatizări ale cursului vizat, apoi
- va propune
soluţii de implementare—fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale.
Faza II - Contractul de colaborare
- pentru programare, - implementare, şi - teste
Contractul de colaborare prevede termene fixe şi etape de realizat, plata fiind condiţionată de performanţele tehnice atinse (specificate în contract).
|